In de afgelopen maanden is ECV esports van start gegaan met een compleet nieuw FIFA team. Alleen Jason Glas (Fortuna Sittard) en Renzo Oemrawsingh (Vitesse) hoorde van origine nog bij de oude garde. Een nieuw begin met twee nieuwe coaches, Casey van Os, Yesse Frijters en 7 esporters. De coaches hebben het team Fortuna Sittard eSports onder hun hoede met als manager Sidney Lehmann. Onder leiding van ECV heeft Fortuna in de afgelopen periode een fantastische ontwikkeling laten zien wat niet onopgemerkt is gebleven in de eDivisie.

Met de opgedane ervaring in de voorgaande jaren hebben we een hele duidelijke visie. In onze visie geloven wij in persoonlijke begeleiding en het creëren van de juiste randvoorwaarden om een gamer te laten ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Om deze lijn door te trekken kondigen wij de komst van onze nieuwe FIFA esports strateeg, Delano Limaheluw aan. Delano zal vanaf heden samen met Sidney de strategie van het FIFA team verder ontwikkelen.

“Ik heb altijd een uitgesproken visie gehad in het begeleiden en coachen van FIFA spelers. Dit heeft mede tot vele topprestaties van verschillende nationale en internationale esporters geleid. Ik zie FIFA esports als topsport en om het uiterste van jezelf te vragen heb je een ijzeren discipline, mentale weerbaarheid en een positieve mindset nodig. ECV, staat hier hetzelfde in en ik kan niet wachten om samen met Sidney de esporter van de toekomst te ontwikkelen”, aldus Delano Limaheluw.

 “In het verleden hebben we veelvuldig tegenover elkaar gestaan in de eDivisie of tijdens een FUT Champions Cup. Ondanks dat wij toen concurrenten waren hebben wij altijd goed contact met elkaar gehad. In de afgelopen periode hebben wij intensief met elkaar samengewerkt. Onze visie als het gaat om de toekomst van het FIFA esports landschap is een één op één match. Wij staan voor gamers die investeren in hun eigen toekomst. Gamers die de allerbeste van de wereld willen worden, zijn jonge mensen die geloven in eigen kunnen, durven te investeren in zichzelf en open staan voor begeleiding. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Delano onze FIFA coaches en spelers te laten groeien in hun ontwikkeling” , aldus Sidney Lehmann, Manager ECV esports.

Aankomende week hervat de competitie in de eDivisie. Met een voorlopige vijfde plaats doen Marc Groenland en Jason Glas het verrassend goed. Fortuna Sittard eSports neemt onder begeleiding van coach Yesse Frijters, het op tegen SC Heerenveen.