Logitech G en ECV esports slaan handen ineen om esportstalenten te vinden en ontwikkelen

26 oktober vindt de eerstvolgende selectiedag voor het professionele Fortnite-team van ECV esports plaats

LEUSDEN, Nederland 16 september 2019 – Vandaag heeft Logitech G, een merk van Logitech, een langdurige samenwerking met ECV esports aangekondigd om de Nederlandse esportswereld naar een hoger niveau te tillen. De partijen gaan samen op zoek naar aanstormend esportstalent, en zullen geselecteerde talenten laten groeien met behulp van de professionele esports-producten van Logitech G en een coachingstraject vanuit ECV esports. Op 26 oktober 2019 vindt de eerstvolgende selectiedag plaats waar deelnemers in vier sessies de mogelijkheid krijgen om hun Fortnite-skills te laten zien.

De producten van Logitech G hebben zich al vaak bewezen op de hoogste podia van gerenommeerde, internationale esportstoernooien. Zo heeft bijvoorbeeld het Deense topteam Astralis deze maand de StarLadder Berlin Major gewonnen in Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) en heeft G2 Esports de LEC Summer Split gewonnen in League of Legends. ‘Beide teams spelen exclusief met de high-performance esports-gear van Logitech G, dus we zijn ervan overtuigd hiermee onze lokale teams te kunnen versterken’, aldus Marc van den Helder, Marketing Manager Benelux bij Logitech G. ‘De Logitech G-lijn is ontwikkeld voor de meest veeleisende, professionele esporters, en we zijn enorm blij dat Logitech G ons helpt om de optimale omgeving te bieden voor onze teams om naar het hoogste niveau door te stoten’, voegt Sidney Lehmann van ECV esports daaraan toe. Het Logitech G-logo prijkt groot op de voorkant van het shirt van ECV esports, om de commitment naar de buitenwereld verder te kunnen communiceren.

Onlangs heeft ECV esports al 4 nieuwe Fortnite-spelers, 7 nieuwe FIFA-spelers en twee gloednieuwe teams voor CS:GO en Rainbow Six: Siege aangetrokken. Desalniettemin zullen de partijen samen continu op zoek gaan naar nieuw talent. “We zien ontzettend veel goede spelers in Nederland, maar we zien ook dat ze hulp nodig hebben om te professionaliseren en om uiteindelijk door te kunnen breken”, vertelt Sidney Lehmann. Nieuwe spelers van ECV esports worden onderdeel van het HERO-programma, [WAT BETEKENT DIT?].

Het HERO-Programma bestaat uit 2 basis onderdelen, life-skills en game-skills. ECV gebruikt de Verantwoord Gamen formule als het gaat om life-skills. Het talent wordt bewust van het eigen gamegedrag en leert balans te vinden tussen het gamen en het dagelijkse leven. Wanneer iemand in balans is kan het maximale worden behaald uit een esporter. Naast de life-skills en game-skills worden de talenten gecoached op algemene esports kennis, fisiek, voeding en social media.

Met onder andere het HERO-programma zorgen beide partijen voor de optimale randvoorwaarden van talentontwikkeling. Spelers worden daarnaast ook uitgerust met de beste Logitech G-apparatuur, worden door Logitech G bijgestaan op grote toernooien en worden betrokken bij evenementen als GameForce en DreamHack Rotterdam. Bovendien is ECV esports onlangs verhuisd naar de Esports Game Arena te Alphen aan den Rijn om talenten beter en effectiever te kunnen ondersteunen. Deze locatie geniet van betere faciliteiten, is centraal gelegen en kan als evenementenlocatie dienen voor onder andere de selectiedagen.

Talentvolle gamers die dromen van een esports-carrière bij ECV esports kunnen zich aanmelden voor de Fortnite Selectiedag op 26 oktober 2019. Voor meer informatie over deze dag ga je naar https://www.ecvesports.nl/logitech-g-fortnite-selectiedag/.

Voor meer informatie kun je terecht op website, blog of via @LogitechG.

Over Logitech G

Logitech G, een merk van Logitech International, is de wereldwijde leider in gaming gear voor PC en console. Logitech G biedt gamers op alle niveaus van industrie-leidende toetsenborden, muizen, headsets, muismatten en simulatieproducten zoals sturen en flight sticks – alles mede mogelijk gemaakt door innovatief design, geavanceerde technologieën en een diepe passie voor gaming. Logitech International werd opgericht in 1981, heeft haar hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland en is een Zwitsers bedrijf genoteerd aan de SIX Swiss Exchange (LOGN) en aan de Nasdaq Global Select Market (LOGI). Je kunt meer over Logitech G te weten komen op logitechG.com, de bedrijfsblog of @LogitechG.

Logitech en andere Logitech-merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Logitech Europe S.A en/of haar gelieerden in de VS en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectievelijke eigenaars. Voor meer informatie over Logitech en haar producten bezoek je de bedrijfswebsite op logitech.com.

Over ECV esports

ECV esports is al meer dan tien jaar actief binnen de esports en is een begrip binnen de gamesindustrie. ECV esports is een organisatie die gamers laat ontwikkelen tot professionele gamers middels de “verantwoord gamen”-formule. Het hoofdkantoor van ECV esports is gevestigd binnen de inspirerende locatie van de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Dit is één van de opleidingslocaties van het esports-instituut om talent te ontdekken en ontwikkelen. Trainingsdagen en maandelijkse in-house-toernooien horen bij de ECV-community. ECV esports heeft de mogelijkheid om een totaalpakket aan te bieden voor gamers, merken of organisaties: van socialmedia-invulling tot 1-op-1 trainingsprogramma’s met aantoonbaar resultaat uit het verleden. Het doel van ECV esports is om de jeugd te inspireren op een gezonde manier om te gaan met gamen in combinatie met presteren op het hoogste niveau.