Het weekend van 8 tot 10 februari was het FIFA eClub World cup voor clubs. Een pot van 100.000 dollar was te verdelen onder de teams die goed genoeg waren bevonden middels kwalificatie de maand er voor. 150 teams werden opgedeeld in groepen van 10 teams. Alleen de nummer 1 van de online kwalificatie per groep mocht door naar de offline finale in Londen Sky Studios. ECV wist ongeslagen de nummer 1 positie te bemachtigen en ontving de officiële GO voor de 2e keer in de historie, om aan te sluiten bij alleen de allerbeste op aarde in Londen.

Ajax eSports was dit jaar ook gekwalificeerd, coach Bas Vromans en speler Dani Hagebeuk, beide onder contract bij ECV esports, waren van de partij.

Een korte samenvatting deel ik graag waarin ik met trots kan benoemen dat het ons 2 jaar op rij is gelukt om de offline finales te behalen.

 

NEXT LEVEL

Absoluut next level event, net als vorig jaar! Het toernooi wordt gehouden door de Wereldvoetbalbond en het bedrijf, “The Esports Company” neemt de complete zorg over van de ingewikkelde operatie. Ik begin met een grote SO naar Felix Keckeis, deze fantastische held is het aanspreekpunt voor alle deelnemers, teams en alle andere randzaken voor en na het evenement. Mede door de manier van werken van Felix en het team rondom hem, maakt het toernooi een robuuste indruk op mij en mijn team.

STUDIO

De studio was fenomenaal en uitgedacht tot in de puntjes in het Londense Sky Studios. Het is in zekere zin vergelijkbaar met de studio van Endemol waar de eDivisie wordt gehouden. Het grote verschil is dat alles live wordt uitgezonden en de studio 8 teams kan laten plaatsnemen met live commentaar. De droom is dan voor mij ook dat wij in Nederland ook naar een live manier van werken kunnen gaan als het gaat om esports en FIFA.

2 TEGEN 2

Een nieuwe manier van spelen werd geïntroduceerd op het WK. Een team bestaat uit 2 spelers, een Playstation speler een een Xbox Speler. Als teams het tegen elkaar opnamen, speelde eerste de Playstation spelers tegen elkaar en daarna de Xbox spelers. Na de 2 potten namen de teams het op in een 2vs2 battle wat werd gespeeld op 1 console. Een nieuwe manier van spelen op een wereldkampioenschap wat fantastische televisie bracht. Er werd door de teams en hun coach veel meer gecommuniceerd, er werd veel gelachen om de fouten en gevierd bij het scoren wat meer energie op beeld gaf dan alleen een 1 vs 1 match. Kortom, 2vs2 = entertainment!

 

ECV esports delegatie in Londen

Behaalde resultaat: ECV esports niet door de groep gekomen helaas. Ajax eSports laatste 8 gestrand in de knock out fase.