PERSBERICHT

ALKMAAR – ECV esports plaatst zich voor het tweede jaar in successie voor de FIFA eClub World Cup en schaart zich daarbij bij de beste zestien esports teams van de wereld. Door een overtuigende groepszege plaatsen esporters Renzo Oemrawsingh en Marius Franz zich namens ECV esports voor het officiële wereldkampioenschap voor clubs, welke volgende maand wordt georganiseerd door Wereldvoetbalbond FIFA.

Na een overtuigende groepswinst behoort ECV esports wederom tot de beste zestien esports teams ter wereld op het gebied van voetbalgame FIFA. Na een eerdere deelname in 2018, krijgt het officiële WK voor clubs een vervolg in 2019 voor de equipe uit Alkmaar.

Namens ECV esports zijn esporters Renzo Oemrawsingh uit Hoorn en Marius Franz uit Dortmund (DUI) in actie gekomen tijdens de officiële kwalificaties. Na overtuigende overwinningen op onder andere FOKUS Clan, Sporting Clube de Portugal, VFB Stuttgart, Hertha BSC en West Ham United plaatsen zij zich met 33 punten uit 11 wedstrijden als groepswinnaar voor het Wereldkampioenschap volgende maand. De exacte datum en locatie worden op korte termijn bekend gemaakt door de Wereldvoetbalbond.

Aan het kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap hebben 154 teams meegedaan over de gehele wereld. Zijnde esports teams en voetbalclubs. Naast regerend Wereldkampioen Brøndby IF (DEN) plaatsen 15 teams zich voor dit prestigieuze toernooi.

ECV esports is vanzelfsprekend erg trots dat wij onszelf voor het tweede jaar in successie mogen rekenen tot de beste esports teams ter wereld. Wij zien dit als een bevestiging van het door ons ingezette beleid en visie op esports. Doormiddel van het zogenaamde ‘HERO-program’ draagt ECV esports zorg voor de persoonlijke ontwikkeling van haar esporters, in de breedste zin van het woord. Het gedachtegoed van ‘Verantwoord Gamen’ staat hierbij centraal.

EINDE PERSBERICHT

 Mocht u nog vragen hebben omtrent dit persbericht, kunt u zich wenden tot de volgende personen:

Bas Vromans – FIFA Coach en esports specialist – 06 504 61 549 of bas@ecvesports.nl
Sidney Lehmann – FIFA Teammanager – 06 376 49 896 of sidney@ecvesports.nl