Stefano Pinna schrijft historie op zondag 30 juni 2017. Met grote overtuiging wint de Belgische eSporter van Anthony Rocchetti met 1-0 en 3-0 in de grote finale. De top van het toernooi maakt tevens kans om eSporter van Anderlecht te gaan worden. De week voor dat de laatste 16 spelers mee mochten spelen aan de finale dag werden ze ondervonden aan fysieke tests waarin ook Anderlecht op meerdere gebieden net als AZ de nieuwe eSporter zal gaan selecteren. 

Eerste reactie Stefano:

“Het voelt echt heel goed, vooral omdat ik in de moeilijkste kant van de bracket zat. Ik zat bij de Belgisch kampioen van 2016 en nog iemand die 3de was geworden op het Belgisch kampioenschap. Natuurlijk hoop ik dat ik de eSporter van Anderlecht zal gaan worden, dat is ook de nummer 1 reden dat ik mij heb ingeschreven voor het toernooi.”