In de afgelopen periode heeft iedereen een hele unieke eSporter mogen leren kennen via verschillende media, van Youtube tot Power Unlimited en van radio 538 tot bij ons in het AFAS Stadion. Sven van de Wege, aka BlindWarriorSven,  komt uit Den Haag en is een blinde Street Fighter speler. Ja je leest het helemaal goed, en je vraag je vast af.. “hoe dan”? Sven is op 6 jarige leeftijd ziek geworden en heeft toen de tijd zijn zicht verloren. Op die leeftijd vond Sven gamen al leuk en heeft zichzelf na die tijd weten aan te leren puur op geluid een game te spelen. In de Youtube video hieronder kan je zien hoe Sven het opneemt tegen tegenstanders die integendeel van Sven wel kunnen zien wat ze doen.

Sven is inmiddels naar een aantal Europeesche eSports toernooien afgereisd dit jaar om mee te spelen als blinde eSporter. Sven heeft zoals je in het filmpje kon zien verschillende matches gewonnen en is gebrand om door te gaan. Over een paar dagen staat één van de grootste Street Fighter toernooien op het programma, EVO in Las Vegas 14-16 juli. Sven heeft een deelname ticket gekregen van ECV en inmiddels zijn er verschillende nationale en internationale oproepen geweest om Sven naar Las Vegas te krijgen. Onlangs heeft Ward Geene op Radio 538 een oproep gedaan aan iedereen die Sven een warm hart toedraagt om Sven te sponsoren naar Vegas. Wat is hierbij nodig? Alleen maar een vliegticket en overnachting.

Hoe kan je Sven helpen?

 

Maandag 10 juli gaan we onze uiterste best doen om een fundraiser stream op te zetten vanaf 15:00 via www.twitch.tv/ecvesports 

Bekijk live video van ecvesports op www.twitch.tv