De Kampioen van de FIFA School Cup 2017 Huseyin Erbakis verteld over zijn ervaring binnen het toernooi. Huseyin wint van meer dan 1000 spelers en kan zich de ultieme koning noemen van de 2e editie. Vorig jaar in de eerste editie won Yori van Loo de €1000 en een prof contract.

Hoe het begon

Het begon allemaal bij mij op school. Ik had me op het laatste moment ingeschreven door een vriend die zei dat ik mee moest doen. Ik haalde de finale best makkelijk met redelijk goede wedstrijden. Maar in de finale verloor ik, deze wedstrijd stond ik eerst met 2-0 achter en uiteindelijk maakte ik er 3-2 van. Het was een uit en een thuis wedstrijd, net zoals een Champions league wedstrijd. De tweede wedstrijd verloor ik met 4-2 en ik eindigde op de 2e plaats op mijn school.

De grote finale!

De dag was aangebroken 24 juni, de dag dat allemaal ging gebeuren. Ik kwam met veel zelfvertrouwen naar het toernooi in Amsterdam, alles verliep heel simpel. Ik had niks verloren tot de halve finale. De halve finale verloor ik jammer genoeg met 1-0 terwijl ik veel dominanter was. Ik dacht dat het afgelopen was, maar ik had blijkbaar nog een kans in de lower bracket, dus ik moest die kans heel goed benutten. Ik won mijn tweede halve finale in de lower bracket en kwam weer tegen dezelfde speler, waar ik eerder van verloor in de grote finale. Omdat hij mij eerder had verslagen in de upper bracket finale, stond 1-0 achter in games. Ik moest alle 2 de wedstrijden winnen want het was best out of three. Ik was best gespannen ik dacht hij gaat lekker defensief zou gaan spelen en het op die manier uit zou spelen. Maar ik speelde de de hele wedstrijd met druk en heel direct waardoor ik mijn eerste wedstrijd met 2-1 won. Daardoor was de stand 1-1 in games (BO3). De laatste game was de bepalende match, wie wint, wint de €1000 en het pro gamer contract. Verbaasd stond ik snel 1-0 achter terwijl ik juist weer goed begon. Uiteindelijk maakte ik de 1-1 in de eerste helft. In de tweede helft paste ik mijn custom tactics en formatie aan. Na de wijziging was ik een stuk meer aanwezig en met een doelpunt in de 78ste minuut maakte ik de 2-1 en werd kampioen van de FIFA School Cup. Het was echt een hele beleving, dus nu hoop ik het nog verder te schoppen als een pro gamer.