Bart ” Vizyrion” Klont 

Afgelopen weekend gingen we als team met goeie hoop en hoge verwachtingen het toernooi in. Twee dagen  knallen tegen teams van alle verschillende niveaus uit heel Europa. Ons doel was om minimaal top 32 te halen op beide dagen, en misschien zelfs wel een top 16 of top 8 klassering mits we de echte topteams in het begin konden vermijden door middel van een gelukkige bracket. De eerste dag eigenlijk meteen pech, in de eerste ronde kwamen we direct tegen een top 5 team uit Europa genaamd Cyclowns. Onze eerste map tegen hun was een moeilijke pot en we konden het niet naar onze hand zetten. De tweede map was een super close match waarop we op Koth met 3-2 uiteindelijk verloren. Ondanks het verlies was het zeker een wedstrijd waaruit wij als team veel konden leren en waar we positief op terug konden kijken. Door dit resultaat was de zaterdag natuurlijk niet wat we verwacht hadden dus we moesten onze tweede kans pakken op de zondag.

Op zondag was onze bracket gelukkig een stuk beter. De eerste twee rondes kregen we teams van minder hoog niveau die we beiden met overtuiging hebben gewonnen. Vanaf ronde 3 zou het pas weer echt menens worden. Supermassive (top 5 turks team) / een mix team van bekendere hoge spelers of het voor ons bekende Fearless Six. Uiteindelijk kwamen we Fearless Six tegen in de derde ronde. Na een iets wat shacky maar wel gewonnen eerste map, wonnen we ook de tweede map met iets meer overtuiging en waren daarmee door naar de Top 32 ronde. Hier kwamen we het team Esporati tegen. Een van DE hogere teams in de Europese scene. We wisten dat we ons van onze beste kant moesten laten zien om hier een win uit te halen en te hopen op de gedroomde top16 of top8 klassering. Wij wisten op dat moment al dat als we zouden winnen dat we tegen Team LDLC moesten en daar lag zeker een kans om van te winnen als we Esporati zouden verslaan. Dus met vol goeie moed gingen we de wedstrijd in. Onze eerste map tegen Esporati was moeilijk en pittig en ging uiteindelijk naar Esporati. Nu bleef er nog 1 map over om ons te herpakken en dat is jammer genoeg net niet gelukt. Het was weer de map Koth en uiteindelijk hebben we 3-2 verloren door toch de kleine foutjes die we maakten tegen hun. Dus door dit verlies was onze zondag ook voorbij maar hadden we wel de top 32 finish gehaald die we wilde behalen.

Ondanks alles kunnen we tevreden terug kijken op dit weekend en hebben we gezien dat er nog genoeg werk aan de winkel is om net die stap extra te maken. Want ondanks de beide losses op dag 1-2 tegen Cyclowns en Esporati had er meer kunnen inzitten als we net dat een extra stapje hadden kunnen zetten.

Beide teams  waar wij net niet van konden winnen zijn ook daadwerkelijke gekwalificeerd..