Zaterdag was het zo ver, meer dan 500 deelnemers stonden klaar in het Polman Stadion van de club van Bryan Hessing. Op het programma, een groots FIFA toernooi en de onthulling van de schitterende eBox speciaal ingericht voor groei in eSports. Aristote Ndunu en Lev Vinken representeerde AZ & ECV eSports op de grasmat. Beide heren gebrand om te winnen. Lev, won in de afgelopen weken toernooi na toernooi, daarentegen kwam Aristote terug vanuit Zurich met een ontevreden gevoel.

Lev trapte af op de PS4 en Aristote op de Xbox, zodoende konden beide mannen spelen zonder elkaar al vroeg in het toernooi tegen te hoeven komen. Het doel was om op één van de toernooien de finale te behalen zodat je doorstroomde naar de grote finales wat een combinatie was van spelen op de Xbox en playstation. Uiteindelijk heeft Lev de grote finales wel kunnen bereiken maar kwam niet verder dan een respectievelijke 5e plaats in het toernooi. Een plek wat zeer doet, je wil winnen, maar trots op het behaalde resultaat.

Aristote wist keer op keer zijn tegenstander te verslaan. In de grote finale van de playstation moest Ian ter Schuur speler van Go Ahead Eagles ruimte maken voor de kampioen en ging er vanaf met 5-0. Hierna volgde de grote finale, Dani Hagebeuk speler van AFC Ajax, de man die ook Lev te baas die dag, stond in de weg naar victorie. 1 game, alles of niets, en met een zinderde en zenuwslopende match won Aristote met 2 tegen 1 van de Nederlands kampioen FIFA.

Aristote, winnaar van “The Ultimate”

Reactie: “The Ultimate” @heraclesalmelo #toernooiwinst @azalkmaar @ecvesports #samennaarvictorie

A post shared by Aristote Ndunu (@aristotendunu) on

Opening eBox Heracles Almelo