Afgelopen weekend was het weer volop strijden voor onze SFV knokploeg. De 10e editie van FFM-Rumble werd weer gehouden in Frankfurt, Duitsland. Met wederom een CPT licentie, en daarmee natuurlijk dure CPT punten op het spel wat beloofde weer een drukke aangelegenheid te worden. Vooral ook omdat het voor Street Fighter V een eendaags evenement was.

We waren vanuit ECV eSports weer in groten getalen aanwezig, met maar liefst 8 man in totaal waren we goed vertegenwoordigd. Een echt ECV uitje dus. Ook hebben we mooie resultaten geboekt, en is iedereen weer een ervaring rijker.

Onze Bram “Hiruko” van Riessen, Emanuele “CharmingRogue” Lo Presti, en onze community leden, Paul “HeeroNL” van Dongen, Jamal “TRJamal” Tom en Terry “x3Terror” Beck zijn allemaal in de Top 32 geëindigd. Terry heeft zelfs een Top 16 finish, hij eindigde op de 13e plaats. De groei in de spelers hun kwaliteit begint nu echt vorm te krijgen, iets wat ook de tegenstanders van Nederlands beste spelers opvalt! Vanzelfsprekend is er nog een lange weg te gaan, maar onze mannen zijn grote stappen aan het zetten.

Wij hebben een paar van de heren gevraagd naar hun ervaring van het event, lees snel verder wat ze hierover te vertellen hadden.

Bram:

Deze keer was het toernooi niet ver van huis, dus waren er meer mensen dan normaal uit Nederland die een poging wilde wagen om CPT punten te winnen. Met meer dan 150 deelnemers, waarvan er veel uit Duitsland kwamen, was het behoorlijk druk voor een event wat één dag duurt. Het was een mooie dag, en leuk om met zo’n grote ploeg van ECV naar het evenement af te reizen. De tegenstand was wederom pittig, zoals te verwachten valt op een CPT event. Toch hebben we met ze allen een goeie prestatie neergezet, allemaal in de Top32! Het was mooi om te zien dat de uren die sommige spelers erin stoppen echt de moeite waard blijken. Phenom, die sinds kort 40000LP heeft bereikt online, bleek in topvorm te zijn, en pakte de winst van ProblemX in een mooie finale. Natuurlijk had ik zelf graag hoger willen eindigen, maar ben nog steeds blij met mijn prestatie.

Ook Terry “x3Terror” Beck, hebben we gevraagd wat hij vond van het event, waar hij eindigde op een 13e plek.

Terry:

Het event was voor mij een interessante ervaring. Dit was mijn 3e keer op een CPT event waar ik de Top16 heb bereikt. Na alles te hebben gewonnen in mijn poul, bleek Mister Crimson toch te sterk voor me. Ik heb hier gelukkig wel van kunnen leren, mede dankzij de casual games die ik nog met hem heb kunnen doen na afloop. Vanuit Losers Bracket moest ik tegen Mouz|CCL, die ik met 2-0 heb verslagen. Packz bleek wel te sterk voor mij, ik vond dit een zware match, en heb gelukkig gezien waar ik nog aan moet werken. Ik heb me wel goed kunnen voorbereiden op het evenement, mede omdat we met zo een grote ploeg aanwezig waren.

Voor community leden Mo “Beardmanpro” Amankur, Ayoub “MisterAwesome” Lamdaghri en Aiden “aid0ken” Heitzman bleken de pouls toch iets te pittig. Zij kwamen na een zware strijd hier niet doorheen.

Ook voor CharmingRogue, TRJamal, en HeeroNL was de weg niet gemakkelijk. De heren bleven allen steken op een 25e plaats. Maar voor een paar van hen was er nog een pleister op de wond.
TRJamal won een PS4 game van The Witcher 3 GOTY, Ayoub had een paar t-shirts gewonnen, en CharmingRogue won een raffle, en nam toch nog een Pokemon Sun Limited Edition 3DS XL mee naar huis!