Afgelopen weekend waren Bram en Terry aanwezig bij The Colloseum in Rome voor een Capcom Pro Tour event. Met een hoop europese topspelers, beloofde dit weer een mooie editie te worden met veel hoogwaardige gameplay. Vorig jaar was dit event geen CPT, maar dit jaar hebben ze de licentie weten te bemachtigen, wat natuurlijk zorgt voor een mooie opkomst van namen zoals ISDD, ProblemX, Luffy, Mister Crimson, maar ook internationale toppers zoals Bonchan. Winst op dit event, levert niet alleen een mooi bedrag op, maar nog belangrijker, CPT punten. Deze zijn natuurlijk hard nodig om te kwalificeren voor de Capcom Cup aan het einde van het seizoen.

Het venue waar het werd gehouden, wisselde op het laatste moment van ISP, waardoor de stream niet optimaal was. Een hoop downtime en lagg deed niet alles even soepel verlopen. Toch was het alles bij elkaar een geslaagd event. Wij hebben Bram gevraagd om zijn ervaring te delen. Lees hieronder zijn reactie.

 

Bram:

“Rome was een leuke ervaring, veel mensen ontmoet en italiaanse online grinders hebben een gezicht gekregen. Na de poolfase moest ik gelijk tegen Atrosh, een bekende master rank Birdie en de beste in Europa. Na de 2 – 0 overwinning kwam ik imstilldadaddy tegen, die mij heeft laten zien dat hij niet bang is om risico’s te nemen en enorm veel EX flashkicks op wakeup deed. In losers heb ik Nightcross laten zien dat hij niet te veel teleport moet gebruiken, omdat Ibuki deze met speciale tech kan punishen. Voor een plek in top 8 moest ik strijden tegen Shakz, die heeft laten zien dat ik niet genoeg ervaring heb tegen Laura. Kijkend naar mijn bracket is de 13e plek niet slecht, maar ik weet hoe ik kan verbeteren en neem dit mee naar het volgende toernooi.”

Ook Terry “x3Terror” Beck was van de partij. Na een goede eerste dag, begon hij vol vertrouwen aan zijn matches in Winners bracket. Helaas bleek Will2pac net te sterk, waardoor Terry naar Losers bracket werd gestuurd. Natuurlijk was daarmee niet alle hoop verloren, en dat bleek wel uit de overtuigende winst op Jotaro met 2-0. Helaas moest Terry zijn meerdere erkennen in Mr. Wolf, waar hij nipt van verloor met 2-1. Hierdoor viel Terry net buiten de Top 16, en eindigde uiteindelijk op de 20e plek.

Bram heeft met zijn 13e plek 1 CPT punt verdiend, wat tevens zijn 1e punt is voor de EU standings. Dit komt omdat Premiers, waar Bram eerder al 5 punten behaalde, alleen tellen voor de globale standings. Reguliere CPT punten tellen wel mee voor beiden, wat Bram globaal op 6 punten brengt, en een 114e plek heeft. Hiermee is hij nog steeds de hoogst geplaatste Nederlander in de CPT. Helaas heeft Terry geen punten behaald met zijn 20e plek. Hiermee blijft hij staan op 1 punt, op een 231e plek.