De springtouwen mogen uit de kast en de trainingshandschoenen mogen aan. De voorbereidingen voor Red Bull Kumite 2017 zijn begonnen!

27 en 28 mei is het eindelijk zover. ECV eSports zal samen met vier spelers afreizen naar Parijs om deel te nemen aan Red Bull Kumite 2017. Een jaarlijks terugkerend evenement met hoog aanzien. ’s Werelds beste spelers komen samen om in MMA-stijl uit te vechten wie zich de Red Bull Kumite kampioen van 2017 mag noemen. Onze mannen zijn inmiddels volop aan het trainen en aan het voorbereiden op één van de mooiste evenementen van het jaar! De kaartverkoop van de open qualifier, die op 27 mei wordt gehouden, was binnen tien minuten helemaal uitverkocht.

Wat dit evenement zo bijzonder maakt is de manier waarop het wordt neergezet. Een echte MMA-kooi wordt opgebouwd, waarin de spelers het tegen elkaar opnemen. Onder het toeziend oog van honderden toeschouwers, en duizenden op stream, zullen twee vechters de kooi betreden, waarbij er maar één als winnaar uit zal stappen. Afkloppen is geen optie!

Emanuele “CharmingRogue” Lo Presti, Bram “Hiruko” van Riessen, Paul “HeeroNL” van Dongen, en onze onlangs gekwalificeerde Terry “x3terror” Beck, zullen de eer van ECV eSports verdedigen in de kooi. Grindsessies, bootcamps, fysieke trainingen; letterlijk alles wordt uit de kast gehaald om onze jongens zo goed mogelijk voor te bereiden.

Ook Red Bull is het opgevallen dat onze SFV bazen het zo goed doen. CharmingRogue is al wat jaren bekend als een van de beste spelers in Nederland, en Hiruko en x3terror hebben in korte tijd een goeie indruk achter gelaten in de europese fighting game community. Red Bull zal ons dan ook volgen in de aanloop naar het evenement in Parijs, waarbij er verslag wordt gedaan van het trainingsregime, de ontwikkelingen en de tactiek van de mannen. Deze belangstelling op zich is al iets waar ze zeker trots op mogen zijn, maar dit is nog maar het begin! Red Bull heeft al een mooi artikel aan ons gewijd, dat hier is te lezen.

Veertien van de beste spelers ter wereld zijn geinvite door Red Bull. Namen zoals Daigo, Infiltration, Tokido, Nemo en PR Balrog, om er maar een paar te noemen. Welke twee spelers zullen de top 16 voor zondag 28 mei compleet maken? Lees snel verder!

Op dit moment worden de laatste online qualifiers afgerond. Hier staan de laatste paar plekken voor de open qualifier van 27 mei op het spel. Iedereen heeft dan ongeveer vijf weken de tijd om in topvorm te raken. Op zaterdag 27 mei zal het geweld losbarsten, dan wordt de open qualifier gespeeld. 256 spelers zullen alles moeten geven om uiteindelijk in de top 4 te komen. Deze vier zullen dan strijden om de laatste twee plekken die de top 16 compleet maken.

Ben jij ook benieuwd naar de ontwikkelingen van de Street Fighter spelers van ECV eSports en hun Road to Red Bull Kumite ? Ook wij doen natuurlijk verslag van alle ontwikkelingen die onze mannen doormaken in aanloop naar dit mooie evenement.

Red Bull zal zaterdag 29 april, aanwezig zijn in het AFAS stadion, om onze bootcamp bij te wonen. Hierbij zal er ook gestreamed gaan worden. Heb jij een brandende vraag aan een van de spelers, schrijf hem op, en zit klaar om hem op zaterdag te stellen tijdens de stream. Deze zal vanaf 12.00 live zijn!