Na de Zowie Brussels Challenge was het vuur aangewakkerd en heter dan ooit bij de Street Fighter 5 spelers van ECV Esports, tijd om te presteren. Het CPT seizoen is net begonnen en het eerste premier CPT event van Europa is Ultimate Fighting Arena in het Jean Bouin Stadium in Parijs, Frankrijk. Bram “ECV.Hiruko”, Terry “ECV.x3terror” en Emanuele “ECV.CharmingRogue” hebben de Nederlandse FGC vertegenwoordigd op dit event waar spelers uit alle hoeken van de wereld strijden voor CPT Ranking punten en een totale prijzenpot van €15.000.

Zaterdag werden de pools gespeeld, alleen de eerste en de tweede plaats van de pools gaan door naar de top 64. Voor de spelers die in de pools uit het toernooi liggen, waren gelukkig meer dan genoeg casual setups beschikbaar. Charmingrogue probeerde dit toernooi de nieuwste character Kolin uit, terwijl x3Terror en Hiruko bij hun vertrouwde characters Guile en Ibuki bleven.

De top 64 zat vol met killers. Hiruko heeft zijn eerste 5 CPT Ranking punten binnengehaald door te eindigen op de 33ste plaats, x3Terror is 49ste geworden en heeft hiermee 1 CPT Ranking punt binnengehaald.

Zondag was de top 16 en team battles. Hiruko heeft Europa vertegenwoordigd samen met de bekende sterke Europese spelers imstilldadaddy (Guile), Brick (Zangief), … (Laura) en Linkexelo (Necalli). Het team kwam tegen het Aziatische team van Gamerbee, die Verloren hebben ingezet als hun eerste speler. Het teamtoernooi heeft een “first to one” setting, waarin maar één game gewonnen hoeft te worden om een speler van het team uit te schakelen.

Hiruko speelde als eerste, waar hij de Koreaanse speler Verloren (Cammy) tegenkwam. Beide spelers hadden een ronde te pakken, waarna Verloren zeer sterk speelde en Hiruko uitgeschakeld heeft. Vervolgens is de rest van het Europese team uitgeschakeld en was het duidelijk dat de Aziaten klaar waren voor de top 16.

Later op de dag begon de top 16, de casual setups zijn vervangen met rijen van stoelen waar de spelers op grote schermen konden kijken naar de actie. De finale ging tussen GRPT.Haitani en DNG.Itazan, nadat Itazan de Amerikaanse speler SPLYCE.FChamp had uitgeschakeld. Haitani bleek de sterkste van de dag, hij heeft vanuit de losers bracket Itazan uitgeschakeld en heeft hiermee de eerste plaats bereikt.

Zondag 16 april is ECV|Hiruko terug in Frankrijk, deze keer in Lille, voor het Zowie Fighter Qualifier toernooi.