Vanaf vandaag heeft de grootste esports club van Nederland een vernieuwde naam. Ook binnen de community hebben we veranderingen doorgevoerd, waar jij als echte esports fan heel blij van zal worden! Lees daarom snel verder om alles te weten te komen over het nieuwe ECV eSports.

Vandaag de dag is de wereld van het competitieve gamen, ook wel eSports genoemd groter dan ooit. Maar wist je dat ECV eSports al bestaat sinds 2004? Toen nog bekend onder de naam Team Visualize waar toen al de beste Nederlandse spelers speelden en ook nog is samenwerkte met BNN! Hoe vet! Na een periode kwam ECVisualize, oftewel eSports Club Visualize. Hiermee behaalden we opnieuw grote prestaties, zoals de legendarische momenten van Sjaak (Wouter Honig) in StarCraft 2 en het begin van een reeks eerste plaatsen in de Nederlandse FIFA kampioenschappen, met dank aan oud spelers, Paskie Rokus en Koen Weijland, de oude vedettes.

Recentelijk kwam ECV als organisatie wederom in het nieuws toen de samenwerking met AZ te Alkmaar is aangegaan. ECV is hiermee de eerste esports club in de wereld die samenwerkt met een professionele voetbalclub. De eerste resultaten zijn al geboekt, Aristote Ndunu, ooit begonnen in onze eigen community, mag de club uit Alkmaar representeren op het virtuele voetbalveld en doet mee aan de E-Divisie waarin hij bij de absolute top behoort.

Terug naar vandaag, de start van een nieuwe periode, die nog groter, gruwelijker en vetter wordt. Het is tijd om ECVisualize officieel te hernoemen naar ECV eSports. Deze naamsverandering zal de organisatie versterken en daarmee zoals ze dat zo mooi noemen, de branding van ECV bekrachtigen. Belangrijke factoren voor ECV eSports de samenwerking met de partners  en de jarenlange ervaring in de scene geeft ECV eSports de voorsprong als organisatie. Op dit moment zijn alle middelen in huis die nodig zijn om Nederland verder te brengen dan ooit tevoren in competitief gamen.

Een mooie update, as we speak wordt er gebouwd aan een echte esports trainingscenter in de ECV Skybox en die is in het AFAS Stadion! Zo kunnen we op locatie trainen en kan de ECV eSporter nog meer uit zijn game halen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Wil jij ook bij ECV horen en ook kans maken om in een echte Skybox te komen trainen? Klik dan hier meld je vandaag nog aan!

En.. alsof dat nog niet genoeg was gaan wij in 2017 heel veel vette toernooien organiseren zowel binnen het stadion als daarbuiten. Op dit moment organiseren we het grootste FIFA offline toernooi van Nederland met 1500 deelnemers! Ben jij een MBO ICT-student? Ga dan naar de FifaSchoolCup website en misschien zijn wij wel heel snel bij jou op school.

Dit is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg en er komt nog veel meer mooi nieuws aan, meld jedaarom aan bij de community en laat zien hoe goed jij bent in esports. Wie weet ben jij wel de Aristote van morgen..